Rrëmbyesi dhe Ara

"Rrembyesi dhe Ara", nga Mario Caliva perbehet nga dy pjese dramatike; Nje drame dhe nje Monodrame. Libri i tij është mjaftueshëm realist, e veçanërisht njerëzor, duke pasur për objekt përditshmërinë e jetës së njerëzve të thjeshtë, kryesisht me personazhe reale, gjë që dëshmon ndjeshmërinë autorit ndaj dukurive dhe problematikave të sotme shoqërore. Por mbi të gjitha ai sjell atmosferën, frymën, pse jo shpirtin e vendit dhe bashkëkombësave të tij arbëreshë.

Autori: Mario Caliva

Titulli: Rrëmbyesi dhe Ara

Faqe: 60

Viti: 2018

Cmimi: 3