Do të vijë vdekja dhe do t’i ketë sytë e tu

Poezia e Paveses tregon se ai jetonte në një dehje të dëshpëruar dashurie. Edhe pse lexonte poetët modernistë anglo-amerikanë, i kishte një ndjeshmëri tepër të madhe dhe kjo e bënte të dukej shpesh si poet romantik. Ai, në fakt, ishte shpirt romantik me kulturë moderniste. Vargjet e tij, edhe pse alternojnë dhimbjen personale me një … Continue reading Do të vijë vdekja dhe do t’i ketë sytë e tu