Donika Dabishevci

Donika Dabishevci (1980), Prishtinë, ka mbaruar Fakultetin dhe Studimet Master në Degën ‘Letërsi Shqipe’ pranë Fakultetit Filologjik të Universitetit të Prishtinës, ndërsa në vitin 2013 ka doktoruar në Universitetin e Tiranës, po ashtu në Departamentin e Letërsisë me temën “Proza poetike në letërsinë shqipe”.
Deri më tani ka botuar këto libra: “Krizantema të plasura” (1996); “Imazhe të brishta” (2004), “Proza e poetizuar – F.Konica, M. Frashëri, E. Koliqi, M. Camaj, M. Hanxhari” (2015).
Kurse, me Shtëpinë Botuese ‘OM’ ka botuar librin me poezi “Kam me ardhë si deka” (2015).
Është anëtare e PEN Qendrës së Kosovës dhe e Klubit të Shkrimtarëve të Kosovës.
Është redaktore në RTK dhe profesoreshë e letërsisë në njërin nga universitetet private në Prishtinë